top of page
AROMATERAPIA

Koko vartalon ja kasvojen hieronta, yksilöllisesti, kunkin asiakkaan tarpeen mukaisesti valituilla eteerisillä öljyillä. Hoidon kesto n.1 ½ h.

Menetelmässä käytetään hieronnan yhteydessä korkealaatuisia, aromaattisia, tuoksuvia öljyjä, joita saadaan kukista, kasvien ja puiden lehdistä ja hedelmistä, sekä kuoresta ja pihkasta. Yleisimmin höyrytislaamalla saatuja 100% eteerisiä öljyjä. Näiden öljyjen imeytymistä ihon läpi kehoon helpotetaan hieronnan avulla, jota kutsutaan aromahieronnaksi. Jokaisella asiakkaalla on jokaiselle eri hierontakerralle erikseen valmistettu, oma, yksilöllinen hierontaöljynsä. Siinä pohjaöljynä on kylmäpuristettu öljy (esim. jojoba-, manteli-, seesam-, vehnänalkio-, rypsi-, tai rypäleenkiviöljy), johon sekoitetaan max. viittä erilaista 100% :sta eteeristä öljyä. Eteeriset öljyt valitaan yksilöllisesti kunkin asiakkaan tarpeen mukaisesti. Valinta perustuu öljyn käyttötarkoitukseen ja käyttöalueeseen. Siinä ratkaisevaa on terapeutin tietämys öljyjen ominaisuuksista ja hoitovaikutuksista, kemiallisesta koostumuksesta, vaikuttavista aineista, sekä yhteensopivuuksista. Jotkut öljyt ovat ominaisuuksiltaan enemmän vahvistavia ja virkistäviä, toiset taas rentouttavia ja rauhoittavia, jotkut vaikuttavat kipuja ja lihasjännityksiä lieventävästi, toiset taas tuhoavat bakteereja, lieventävät tulehdusta, vilkastuttavat neste- ja verenkiertoa, hoitavat ihoa, uudistavat ihosolukkoa, avaavat hengitysteitä, irrottavat limaa, tehostavat aineenvaihduntaa ja ruoansulatusnesteiden erittymistä, rauhoittavat, tai stimuloivat keskushermostoa.

 

Aromahieronnassa riisuudutaan pikkuhoususilleen ja hieronta tapahtuu asiakkaan maatessa hoitopöydällä (lämpimästi peiteltynä niiden ihoalueiden osalta, joita ei kulloinkin hierota ja käsitellä). Hieronnassa käydään läpi hartiat, koko selkä, jalat ja kädet kauttaaltaan, vatsan alue, niska, kaula, rintakehän yläosa ja kasvot.

 

Käyttämäni menetelmä aromahieronnassa on lihaspohjainen hierontamenetelmä. Käsittely on erittäin rentouttava ja kestää n. 1½ h.

 

Stressi, ja stressistä johtuvat vaivat, unettomuus, niska/hartia- ja selkäalueen lihasjännitykset ja kivut, reumaattiset vaivat, sekä ruoansulatukseen liittyvät ongelmat ovat yleisimpiä aromahieronnalla hoidettavia tiloja. Monet käyvät aromahieronnassa jo pelkästään sen rentouttavan ja rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.  Aromaterapiaa/aromahierontaa ei voi tehdä jos on esim. syöpä, voimakas lääkitys, infektioita kehossa, tulehdussairauksia, tarttuvia ihottumia, psyykkinen sairaus, sydänsairauksia, tai muita vakavia sairauksia, vaikea astma, diabetes, tai on raskaana.

bottom of page