top of page
AURIKULOTERAPIA


KORVAN AKUPISTEKÄSITTELY

 

Korvien, tai korvien alueella olevien akupisteiden ja reflexologisen heijastejärjestelmän käsittely

Korvien, tai korvien alueella olevien akupisteiden ja reflexologisen heijastejärjestelmän käsittelyä. Pisteitä on alueella kaikkiaan pari sataa, joista yhdelle hoitokerralle valitaan max. 10. Jokaisella pisteellä on omat vaikutusalueensa ja yhteydet esim. sisäelimiin. Korviin muodostuu itseasiassa anatominen kuva koko ihmisestä ja siinä olevat akupisteet vastaavat tiettyjä kehon osia, elimiä jne. Valittujen akupisteiden käsittely vaikuttaa hermoston kautta kohdealueelleen ja tehostaa voimakkaasti haluttua hoitosuuntaa. Pisteitä ja alueita käsitellään esim.painamalla sormin, tai tylpällä hoitopuikolla. Pisteisiin voidaan myös laittaa ns. akunastat, titaanista, teräksestä, hopeasta tms. valmistetut pienet, pyöreät napit, tai lantun siemenet, jotka jätetään paikoilleen muutamaksi päiväksi. Käsittelymenetelmiä on muitakin, esim. korvan akupunktiossa käytetään akupunktioneuloja.

 

Korvien akupistekäsittely yhdistetään usein johonkin muuhun terapiaan, kuten esim. shiatsuun tai vyöhyketerapiaan. Korvien pistekäsittely sopii erityisesti akuuttien kiputilojen hoitoon, kuten päänsäryt, iskias- ja selkävaivat, niska/hartiaongelmat, stressi, unettomuus. Se ei sovi esim. jos on: syöpä, vakavia sydänperäisiä sairauksia, tulehdustilat, voimakkaat mielenterveyshäiriöt.

 

WHO on luokitellut aurikuloterapian tehokkaaksi sairauksien hoitomenetelmäksi.

1980-luvulla WHO pyysi Chinese Acupuncture and Moxibustion Associationia laatimaan normitetuista painelupisteistä (ISAP) listauksen ja kartan kansainvälisistä auriculaaripisteistä.

 

Korvien pistekäsittely on vanha kiinasta peräisin oleva menetelmä, tärkeimpiä kirjallisia lähteitä ovat mm: Silk Book Meridians (n.500 ekr), jossa esitellään mm. korvan suhde kaikkiin elimiin ja Keltaisen Keisarin Sisätautioppi, Yellow Emperor`s Classic of Internal Medicine (n.500 ekr): maininta erityisistä pisteistä ulkokorvassa helpottamaan tiettyjä sairauksia. Modernin aurikuloterapian tunnetuin kehittelijä on 1950-luvulta ranskalainen Paul Nogier.

bottom of page