top of page
MUUT LUONTAISHOIDOT

 

MOXIBUSTIO eli moksa, moksaaminen

 

Akupisteiden, meridiaanien, tai tiettyjen ihoalueiden moksaaminen eli lämpökäsittely. Menetelmä lämmittää, parantaa veren- ja energiankiertoa, avaa energiakanavia. Sopii mm. vajavuus- ja kylmyystiloissa, energian vähyydessä, väsymyksessä, lihasjännityksissä ja kiputiloissa. Moxibustiomenetelmiä on useita erilaisia. Yleisin tapa on käyttää pujosta puristettua hehkuvaa moksasikaria tai moksapuikkoa, jolla lämmitetään esim. valittuja akupisteitä.

KUIVAKUPPAUS

Lasi- tai muovikuppauskupit asetetaan iholle kuppien sisälle muodostetun tyhjiön aiheuttaman imun avulla. Yleisimmin tätä käytetään hartia- ja selkäalueiden kipujen, jännitysten ja tukosten hoitoon, sekä verenkierron ja energiakierron parantamiseen. Kuivakuppaustekniikoita on olemassa useita erilaisia. Menetelmässä ei päästetä verta. Kuivakuppausta ei voi tehdä jos on esim. syöpä, vakavia sydän- ja verenkiertohäiriöitä, tukosriski, verenohennuslääkitys, korkea kuume, tai on raskaana.

 

MIKROKUPPAUS

Lansetin tai akuvasaran avulla päästetään pari tippaa verta tietyltä ihoalueelta tai akupisteestä. Käytetään mm. erilaisissa ns. kuumuus- ja liiallisuustiloissa, päänsäryissä, pään tukkoisuudessa ja veren stagnaatioissa.

bottom of page