top of page

Fytoterapia

Tällä sivustolla kerron joitain vinkkejä erilaisten luonnonkasvien, yrttien ym tuotteiden käytöstä ravintona, itsehoidoissa jne. Kansanperimää ja tutkittua tietoa. Luonnon monipuolinen tarjotin on ihana aarreaitta!

Esiteltävä tuote vaihtuu sivustolla muutaman viikon välein.

 

 

VUOHENPUTKI

Aegopodium Podagraria

Kevään odotettu ravintopakkaus: sisältää runsaasti C-vitamiinia, sekä kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, seleeniä... Kerää ravinnoksi nuoret, vielä supussa olevat, kevään raikkaan vihreät lehdykät. Sitä voi käyttää tuoreena, kuivattuna ja pakastettuna melkein missä tahansa ruoanvalmistuksessa: salaateissa, piirakoissa ja paistoksissa, padoissa, keitoissa, muhennoksissa, ohukaisissa, pannukakuissa, sämpylöissä jne. Pannulla freesattuna se sopii hyvin pastan joukkoon, wokkiin, perunan kanssa. Erityisen hyvin maku sopii yksiin tomaatin ja juuston kanssa. Siitä voi kuivattuna tehdä viherjauhetta,  jolloin sitä voi ripotella ruokiin.  Tuoreena ja kuivattuna voi hauduttaa myös teeksi.

Sitä voi käyttää yrttikylpyinä ja hoitopakkauksina. Kansanlääkinnässä käytetty erilaisiin lihas- ja nivelsärkyihin, reumaattisiin vaivoihin, kihtiin. Kohdealue on kääritty tuoreisiin lehtiin ja sidottu paikallaanpysyväksi. Tai murskattu lehdet, tehty siitä sakea puuro pienessä vesimäärässä ja asetettu hoitoalueelle.

IMG_20210523_170749.jpg
bottom of page