Fytoterapia

Tällä sivustolla kerron joitain vinkkejä erilaisten luonnonkasvien, yrttien ym tuotteiden käytöstä itsehoidossa. Kansanperimää ja tutkittua tietoa. Luonnon monipuolinen tarjotin on ihana aarreaitta!

Esiteltävä tuote vaihtuu sivustolla muutaman viikon välein.

 

 

PIHATÄHTIMÖ eli VESIHEINÄ stellaria media

Lähes kaikkien kasvimaiden kiusa ja todella aliarvostettu luonnon auttaja!

Tässä pari vinkkiä käyttöön:

 

Käytetty kasvinosa: koko verso. Käyttö ravintona: tuoreena ja huuhdottuna voi syödä sellaisenaan esim. salaateissa. Voi käyttää myös patoihin tms. Kuivattuna ja jauhettuna viherjauheeksi. Se sisältää rautaa, piitä, gammalinoleenihappoa, rutiinia, C-vitamiinia, kaliumia.

 

Hoitopakkauksena käy tuore, sekä kuivattu kasvi. Voi myös pakastaa. Sillä saa helpotusta turvonneille silmille: huuhdo kasvi, silppua, laita massa silmäluomien päälle. Silmät on tietenkin suljettuina. Anna vaikuttaa esim. 10 minuuttia, jonka jälkeen poista tuote.

 

Se on hyvä ihonhoitaja, sopii erilaisiin iho-oireisiin, ihottumiin ja rohtumiin, varsinkin käsien alueella. Puutarhatöistä kärsineille käsille erinomainen konsti: hiero kasvia käsissä niin, että solunestettä tihkuu, hiero sitä iholle. Silputtua kasvia tai puristettua kasvinestettä levitetään ihon ongelma-alueelle,  myös  kasvojen hoitoon, kasvonaamioihin. Ehkäisee myös ihon kutinaa.

 

Käytetty kansanlääkinnässä myös teenä suoliston toimintaa edistämään, hengitystievaivoihin ja niveltulehduksien ja reumaattisten vaivojen hoitoon.

031 pihatähtimö.jpg