Koulutukset

RENTOUTUSTERAPEUTTI-

KOULUTUS 2021-2022

Opiskele itsellesi uusi ammatti! 

Haku/ilmoittautuminen menossa!

Paikka: Kiteen Kansanopisto, Opistontie 7, 82500 Kitee. www.kiteenkansanopisto.fi
Aika: 23.8.2021-27.5.2022

Terapeuttiopintojen teoria- ja käytännön opinnot opistolla ovat joka toinen viikko.

2021: Viikot 34, 35, 37, 39, 41, 44, 46, 48, 50.  2022 viikot: 1, 2, 4, 6, 8, 11, 13, 15, 17, 19, 21


Hinta:  terapeuttiopinnot 950,00 e (voi maksaa tarvittaessa jopa 9:ssä erässä). 

Huom! Hinta valtionosuudet huomioiden. Valtio osallistuu kustannuksiin valtion tukena opistolle, siksi todella edullinen hinta!

Koulutuksen aikana opiskelija joutuu antamaan käytännön osaamisestaan 3 valvottua näyttöhoitoa, 60,00e/kpl, sekä loppukokeen tarkastus- ja diplomimaksun 60,00e, yhteensä 240,00e.

Majoitus: 102e/kuukausi 2hh:ssa. 26e/viikko 2 hh:ssa. Mikäli opiskelija haluaa yöpyä opistolla opintojen aikana.

Ruokailut: ma-pe 10,50e/pv sis.aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen (mikäli haluaa ruokailun. Voi olla myös omin eväin)

Opistolla järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös peruslääketieteen opinnot. Tämän hinta myös 950,00 e.

Ilmoittautuminen: toimisto@kiteenkansanopisto.fi gsm 0400 956 090 seuraa www.kiteenkansanopisto.fi 


Lisätiedot: Mervi Holopainen   mervi.holopainen@kiteenkansanopisto.fi   gsm 040 351 9393

 

Hakeudu koulutukseen Kiteelle ja valmistu uuteen ammattiin, rentoutusterapeutiksi! Koulutus on Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n koulutuskriteerit täyttävää, ammattiin valmistavaa koulutusta, joka antaa pätevyyden toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana koulutuksen hyväksytysti suorittamisen jälkeen.

Monimuotokoulutuksena toteutettavassa opiskelussa opiskelijat suorittavat kontaktikoulutuksena teoria- sekä käytännönopintoja. Koulutukseen kuuluu lisäksi etätehtäviä ja omalla ajalla suoritettavaa hoitoharjoittelua, sekä kirjalliset kokeet. Koulutuksesta saa rentoutusterapeuttitodistuksen.

 

Koko lukuvuoden kestävä koulutus antaa valmiudet erilaisten rentouttavien menetelmien ammatilliseen käyttöön yksilöllisessä asiakastyöskentelyssä, sekä erilaisten ja eri kokoisten rentoutusryhmien ohjaajana. Soveltuu myös täydennyskoulutukseksi jo alalla, tai muussa terapia- ja hoitotyössä oleville, muille yritystoimintaansa laajentaville, sekä itsehoitoon ja kotikäyttöön. Koulutukseen kuuluu manuaalisia, rentouttavia ja tasapainottavia hoito- ja käsittelymenetelmiä, joita voi markkinoida myös erillisinä hoitokokonaisuuksina, sekä ammatillisesti laaja valikoima kehon ja mielen kautta toimivia rentoutusmenetelmiä.


Koulutus sisältää mm seuraavaa:
Tärkeimmät ja tunnetuimmat fyysiset, sekä psyykkiset hoito- ja rentoutusmenetelmät lihasrentoutusmenetelmistä suggestiomenetelmiin ja syvärentouttamiseen, sekä mielikuvarentoutus ja meditaatiotekniikat. Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, rentouttava kokovartalohieronta, intialainen päähieronta, kasvo-, käsi- ja jalkahieronnat ym manuaaliset rentoutuskäsittelyt ja -hoidot. Fytoterapia-, yrtti/savi/turvehoidot ja eteeriset öljyt rentoutushoidoissa. Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen meridiaanioppi ja akupainallus, NLP-, kinesiologia- ja mindfulnes harjoitteita, sekä itämaisen hoitoperinteen tasapainotustekniikoita. Lisäksi mm.luontaishoitoalaa koskeva lainsäädäntö, ravitsemuksen perusteet, luonnollinen ravinto ja ravinnon merkitys terveydelle, ravitsemusongelmat ja niiden korjaaminen ym.

 

Jokainen opiskelija suorittaa harjoitteluhoitoja yhteensä 100 kpl, opistolla ja omalla ajallaan, sekä kirjallisen loppukokeen ja seminaarityön. Koulutukseen kuuluu myös joitain etätehtäviä. Mikäli opiskelijalla ei ole terveydenhoitoalan tutkintoa, eikä hän kuulu Valviran rekisteriin, on hänen
suoritettava terveydenhoidon perusopinnot, sekä ensiapu 1 koulutus (mikäli kyseiset opinnot on suoritettu, ne hyväksiluetaan koulutuksessa).


Koulutuksen kesto: 23.8.2021-27.5.2022, kontaktikoulutus 27 oppituntia/viikko (maanantai-torstai), sekä itsenäistä opiskelua ja hoitoharjoitteluja perjantaisin opistolla 5 oppituntia/pv. Yhteensä 32 oppituntia/viikko.
Koko koulutus yhteensä 22 viikkoa, 1335 h = 49,44 op (sisältäen terveydenhoidon perusopinnot, etätehtävät, hoitoharjoittelut, loppukokeen ym koulutuksessa vaadittavan)

 

Pääkouluttaja: Merja Pennanen, luontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, dipl.vyöhyketerapeutti, shiatsuterapeutti, NLP Master Practitioner. Luontaisterapiakouluttajana 1996 lähtien. Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry hyväksymä, kouluttajarekisterin kouluttaja.