top of page

Koulutukset

Opiskele uuteen ammattiin tai hae lisätyökaluja työhösi.

Haku käynnissä!

RENTOUTUSTERAPEUTTIKOULUTUS 2024-2025

Hakulomake Kiteen opiston nettisivulla www.kiteenkansanopisto.fi  

Yhteystiedot opistolle: toimisto@kiteenkansanopisto.fi tai puh. 0400 956 090

 

Aika/koulutuksen kesto: 19.8.2024-22.5.2025

Paikka: Kiteen Kansanopisto, Opistontie 7, 82500 Kitee.

Hinta: opetus 1305 €

(Hinta on koko kevät ja syyslukukauden hinta yhteensä!!! Voi maksaa jopa 9 erässä)

Majoitus: 40 € / vko /2hh. Ruokailut: majoittuja: 68 € /vko (sis.aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen),

ei majoittuja 38 € (sis.lounas ja päiväkahvi).

Opistolla on mahdollista olla myös omin eväin ja valmistaa ruokansa itse yhteiskeittiöllä.

Kontaktikoulutus on opistolla joka toinen viikko (paria poikkeusta lukuunottamatta)

-Syyslukukausi: viikot 34-36-38-39-41-43-45-47-49

-Kevätlukukausi: viikot 2-3-5-7-9-11-13-15-17-19-21

Monimuotokoulutuksena toteutettava, ammmattiin valmistava koulutus antaa valmiudet erilaisten rentouttavien menetelmien ammatilliseen käyttöön yksilöllisessä asiakastyöskentelyssä, sekä erilaisten ja eri kokoisten rentoutusryhmien ohjaajana. Koulutukseen kuuluu myös manuaalisia, rentouttavia ja tasapainottavia hoito- ja käsittelymenetelmiä, joita voi markkinoida myös erillisinä hoitokokonaisuuksina. Ammatillisesti laaja valikoima fyysisiä ja psyykkisiä rentoutusmenetelmiä. Soveltuu myös itsehoitoon ja kotikäyttöön.

Sis. tärkeimmät ja tunnetuimmat fyysiset, sekä psyykkiset hoito- ja rentoutusmenetelmät ja tekniikat, autogeeniset-, rauhoittumis- ja suggestiomenetelmät, suggestiorentoutus ja syvärentouttaminen. Mielikuvarentoutus- ja visualisointitekniikat, hengitysrentoutus, meditaatio, ym keho- ja mieliharjoitteet. Manuaalisista menetelmistä mm. vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, rentouttava kokovartalohieronta, intialainen päähieronta, kasvohieronta. Käsi- ja jalkahieronta, käsien ja jalkojen meridiaanihieronta, psycho zone, akupainallus rentoutusterapian tukena.

Yrtit, kasvit, eteeriset öljyt, sekä savi- ja turvehoidot rentoutumisen tukena, kylvyt, hoitokääreet ja -pakkaukset. Itämaisen hoitoperinteen menetelmiä ym.

Koulutukseen kuuluu myös etätehtäviä ja hoitoharjoittelua (omalla ajalla itsenäisesti suoritettuna, opistolla tai muualla 120 kpl), sekä kirjallinen loppukoe. Opiskelijan on suoritettava myös peruslääketieteen opinnot saadakseen tutkintotodistuksen (mikäli on aiempi terveydenhoitoalan koulutus ja kuuluu Valviran reksiteriin, sitä ei tarvitse suorittaa). Saadakseen todistuksen on oltava myös voimassaoleva EA1 todistus. 

Muut kustannukset: Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana myös opinnäytteitä eri osaamisalueista, maksu 3x60,00, lopputyön tarkastusmaksu/diplomimaksu 60,00

Opistolla on ilmainen sauna opiskelijoille, keittiö ruoanvalmistusta varten, yhteinen  oleskelutila, pyykinpesumahdollisuus. Kiteellä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet koulupäivien jälkeen monipuolisilla ja eri pituisilla metsäpoluilla. Kiteen keskustassa sijaitsevalle kuntosalille saa myös alennuksen. Opiskeluajaksi opiskelija saa opiskelijakortin, jolla saa kaikki normaalit opiskelija-alennukset ja etuudet.

 

​Koulutus alkaa mikäli ryhmään saadaan tarpeeksi opiskelijoita.

bottom of page