top of page

Merja Pennanen

Luontaisterapiakouluttaja

Luontaisterapeutti

Diplomivyöhyketerapeutti

Shiatsuterapeutti

NLP Master Practitioner

X1_edited.jpg

Luontaishoidot ja -terapiat

Olen toiminut luontaishoitajana ja -terapeuttina 1990-luvun alkupuolelta lähtien.

 

Käyttämiäni menetelmiä ovat mm: vyöhyketerapia, shiatsu, aromahieronta, intialainen päähieronta, Chi-Reflexologia, reiki,

akupainallus/akupistekäsittely, fytoterapia, rentoutusterapia, NLP, perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen ja itämaisen hoitoperinteen käsittelytekniikat, ym.

Kouluttaja

 

Olen ollut luontaisterapia-alan kouluttajana v. 1996 lähtien. Työskentelen oman yritykseni T:mi Luontaishoito Merja Pennanen tarjoamien ammattiin valmistavien koulutusten lisäksi eri opistoissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, kansan-, kansalais-, työväen- ym. opistoissa, yhdistyksissä, yrityksissä jne. eri puolella Suomea. Koulutusta eri aihepiireistä on tarjolla myös yksityisille henkilöille sekä ryhmille.

Yli 25 v. mittaisen kouluttajaurani aikana olen v.1996 lähtien tarjonnut yritykseni koulutuksia ja kursseja eri puolella Suomea. Olen ollut myös opettajana Frantsilan Koulutuskeskuksessa ja koulutuspaikan nimenmuutoksen jälkeen 19 vuotta AK Luontaisterapiaopisto OY:n palveluksessa, jossa olen opettanut vyöhyketerapiaa, shiatsua, fytoterapiaa, rentoutusterapiaa, ravintoterapiaa.

Minulla on lisäksi 15 vuoden ammatillinen kokemus ravintoon/ ravitsemukseen liittyvien asioiden parista ja olen suorittanut peruslääketieteen opinnot.

Ohjaan myös meditaatio- ja rentoutusryhmiä, sekä erilaisia liikunnallisia ryhmiä, joissa pääpaino on terveyden- ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, mm.meridiaanivenytykset, chakrajooga, erilaiset itämaiset harjoitukset.

Olen Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n hyväksymä kouluttaja, kuulun LKL ry:n rekisteriin. Järjestämäni koulutukset täyttävät keskusliiton määrittelemät koulutuskriteerit ammattiin valmistavassa koulutuksessa. Ks www.lkl.fi

Yritys/henkilöstökoulutus

Olen tehnyt henkilöstökoulutustyötä yritysten ja eri työyhteisöjen parissa. Yrityskoulutusten ja Tyky-toiminnan aiheina mm. stressin hallinta, rentoutuminen, työssä jaksaminen, jne. Yritysten tarpeisiin räätälöityjä koulutuspaketteja, työkykyä ylläpitävää, sekä ennaltaehkäisevää, kehon ja mielen huoltoon liittyvää koulutusta ja toimintaa.

Olen kouluttanut myös sairaaloiden henkilökuntaa mm vyöhyketerapian ja akupainalluksen käyttöön hoitotyössä (mm. Helsingin kätilöopisto, Vammalan aluesairaala, Iisalmen Aluesairaala, Kanta-Hämeen Keskussairaala).

Kansainvälinen toiminta

Olen järjestänyt v.2000 alkaen Suomeen kansainvälisiä koulutuksia, luento- ja esitelmätilaisuuksia, sekä esiintyjiä eri maista, kansallisuuksista ja kulttuureista. Toimenkuvaani kuuluu erilaisten, niin omien, kuin tilattujenkin tapahtumien organisointi.

Koulutusaiheet

Tarjoamani koulutus liittyy täydentäviin hoitomuotoihin, luontaishoitoihin ja -terapioihin, Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen alueisiin, rentoutusterapioihin, ravitsemukseen, terveellisiin elämäntapoihin, henkiseenkasvuun, terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen, itsehoidollisiin menetelmiin, luontoon, luonnossaliikkumiseen jne.

Muu koulutustoiminta

Pidän kurssi-, luento- ja esitelmätilaisuuksia, sekä järjestän erilaisia tapahtumia, joiden aihepiireinä ovat mm. Pohjois-Amerikan intiaanit, kelttiläinen kulttuuri, muut muinaiset kulttuurit, suomalainen kansanperimä, sekä luonnonusko.

Luontoretket ja -tapahtumat

Tarjoan luontoon ja luonnossaliikkumiseen liittyvää kurssi- ja tapahtumatoimintaa, ohjattuja luontoretkiä ja retkeilyyn liittyviä tapahtumia Tampereen ja lähikuntien alueella, Pirkanmaalla.

bottom of page