top of page
INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Niska/hartia/yläselän ja lapojen alueiden, sekä pään ja kasvojen käsittelyä erilaisilla hieronta- ym. otteilla ja tekniikoilla. Käsittely mm. rentouttaa, laukaisee lihas- ym jännityksiä  ja parantaa verenkiertoa k.o alueilla. Sopii hyvin niska/hartiaongelmiin, päänsärkyihin, unettomuuteen, stressiin, sekä rentoutumista tarvitseville. Hoidon kesto n.30-40 min

Intialaisessa päähieronnassa käsitellään erilaisilla hieronta ja käsittelytekniikoilla koko yläselkä (lapaluiden alareunasta lähtien), niska, hartiat, olkapäät, käsivarret, pää kauttaaltaan ja kasvot. Hieronnan yhteydessä käsitellään myös joitain akupisteitä. Hoito tehdään vaatteiden päältä, hoidossa ei tarvitse riisuuntua.

 

Käsittely tapahtuu asiakkaan ollessa istuallaan tuolilla (joissain tapauksissa hoitopöydällä makuulla).

Intialainen päähieronta on ennen kaikkea rentouttava ja rauhoittava ja sopii siten erityisesti stressin, unettomuuden ja levottomuuden hoitoon.

 

Käsittely parantaa lymfa- ja verenkiertoa niska/hartia/selkäalueella, sekä lievittää lihasjännityksiä, jäykkyyttä ja kipua kyseisillä alueilla. Se parantaa verenkiertoa myös pään alueella, virkistää ajatustoimintaa, keskittymiskykyä ja helpottaa pään "tukkoisuutta", sekä hoitaa ja ennaltaehkäisee päänsärkyjä.

 

Terapeutin on syytä tietää, jos asiakkaalla on ollut aivoinfarkti, sydän- tai aivoverenkiertohäiriöitä, verisuonitukoksia, veritulppa, hyvin matala, tai korkea verenpaine, kasvaimia, vammoja tai leikkauksia pään alueella, nikamatulehdus tai muu nikamasairaus (erityisesti niskan alueella), epilepsia, osteoporoosi tai Menieren tauti (kontraindikaatioita).

Hoidon kesto 30-40 min.

 

Intialaisen päähieronnan kehittelijä on intialainen Narendra Mehta, joka toi menetelmän Eurooppaan.  Hän yhdisti perinteisen intialaisen päähieronnan ja hierontamenetelmät ja nimesi sen Champissage nimiseksi 1981 (champi tarkoittaa päähierontaa). Suomeen menetelmän on tuonut Dee Abern 1999. Olen itse saanut koulutukseni Mehtan oppilaalta Ene Kallakselta, joka on suorittanut opintonsa Englannissa Narendra Mehtan Indian Champissage Center koulutuskeskuksessa.

bottom of page