top of page
KORVAKYNTTILÄHOITO

Erittäin rentouttava ja rauhoittava pään alueen tukkoisuutta lievittävä, virkistävä hoitomuoto. Käsittely kestää 30-40 minuuttia.

Korvakäytävään asetetaan asiakkaan ollessa kylkimakuulla pienellä liekillä yläpäästään palava, parikymmensenttinen ontto, puuvillakankaasta valmistettu putkilo, johon on imeytetty hunajauutetta (joissain korvakynttilöissä on mukana imeytettynä myös yrttejä/eteerisiä öljyjä). Terapeutti pitää kynttilää koko hoidon ajan pystysuorassa asennossa. Palaminen aiheuttaa lievää lämpöä ja alipainetta, imua korvassa, ja saa aikaan värähtelyä, joka hieroo hellävaraisesti tärykalvoa. Lämpö, sekä värähtely vaikuttavat stimuloiden verenkiertoa, lymfakiertoa, aineenvaihduntaa, sekä akupisteitä korvan alueella. Korvakynttilästä jätetään polttamatta n.7 cm, ettei palamisen aiheuttama lämpö tunnu liian voimakkaana iholla. Molemmat korvat hoidetaan vuorotellen, käsittely kestää yhteensä 30-40 min.

 

Korvakynttilähoito on turvallinen, erittäin rentouttava ja rauhoittava, pään alueen (ja korvien) tukkoisuutta lievittävä, virkistävä hoitomuoto. Hyviä tuloksia on saatu mm. onteloalueiden vaivoissa, päänsärkyjen, tinnituksen, sekä korvatulehduskierteen katkaisuhoidossa. Käsittelyn on havaittu pienentävän alttiutta korvatulehduksiin, poskiontelovaivoihin ja ylähengitysteihin liittyviin ongelmiin.

 

Korvakynttilähoitoa ei voi tehdä, jos on ns. "päälläoleva" korvatulehdus, reikä, paikka tai putki tärykalvossa, tehty operaatioita pään alueella, jos on ollut aivoinfarkti, syöpä tai kasvaimia pään alueella, epilepsia.

Terapeutti tarkastaa aina korvat korvalampulla ennen käsittelyn aloittamista.

bottom of page